Návštěvnost webů v listopadu byla rekordních 6,3 mil.

Praha - Tuzemské internetové servery loni v listopadu navštívilo přes 6,32 milionu uživatelů, což je nejvíce v historii. Proti říjnu se počet návštěvníků zvýšil o 2,5 procenta. Vyplývá to z údajů statistiky NetMonitor, zveřejněné na internetu.

Podle odborníků by mohla být prosincová čísla návštěvnosti ještě vyšší, což by opět posunulo dosavadní rekord. Údaje za celý rok ale budou k dispozici až koncem ledna. 

Vedle celkového počtu uživatelů vzrostl i počet návštěvníků z Česka. Ten se zvýšil rovněž o 2,5 procenta na 4,87 milionu, což je dosud nejvyšší hodnota. 

Nejvyšší měsíční návštěvnost měl v listopadu portál Seznam.cz s téměř 4,6 miliony uživatelů. Následuje zpravodajský iDnes s 3,1 milionu lidí a rovněž zpravodajské Novinky s 2,93 milionu návštěvníků. Čtvrtý portál Centrum.cz měl 2,92 milionu návštěvníků. Seznam.cz s průměrem 2,07 milionu vévodil i denní návštěvnosti. Následují Novinky se 790 000 lidí denně a Centrum s 562 000 návštěvníky. 

Největším provozovatelem internetových serverů byl podle návštěvnosti opět Seznam, který překročil hranici pěti milionů uživatelů. Následuje Centrum Holdings, které provozuje portály Centrum a Atlas, s 3,51 milionu návštěvníků. Třetí skončil vydavatel iDnesu Mafra s 3,16 miliony uživatelů. Čtvrtá byla s 2,97 miliony uživatelů CME Media Services, která provozuje weby blog.cz, Nova.cz a Tn.cz.

Počet lidí v Česku s přístupem na internet se v listopadu pohyboval těsně pod pěti miliony.

Vydáno pod