Na český televizní trh dnes vstupuje nový hráč – TV Barrandov

Praha - Na český mediální trh vstupuje nová komerční televizní stanice - TV Barrandov. Své vysílání spustí dnes v 11:01, večer následuje zahajovací show, na níž vystoupí i stálice české populární hudby Karel Gott a Helena Vondráčková. To také naznačuje orientaci televize. Cílovou skupinou se mají stát diváci ve věku kolem 30 let, tedy tzv. Husákovy děti. Rozjezd stanice stál jejího majitele miliardu korun a vedení plánuje, že do zisku by se měla dostat po třech letech.

Vysílání odstartují staré známé tváře: Gott, Bílá nebo Bubílková

Televize se po Nově a Primě stane třetí tuzemskou plnoformátovou komerční stanicí a stejně jako ony chce financovat svůj provoz zejména z příjmů z odvysílané reklamy. Té ale na začátku s největší pravděpodobností příliš nebude, inzerenti totiž budou zřejmě zpočátku spíše čekat, jak bude program stanice vypadat a jakým tempem bude lákat diváky. „Náš byznysplán předpokládá dosažení takzvaných černých čísel (zisku) po třetím roce vysílání,“ uvedl mluvčí stanice a ředitel marketingu stanice Janis Sidovský. Zároveň popřel spekulace o tom, že televize z počátku reklamu nebude mít vůbec.

Vysílání TV Barrandov zahájí pořad Rozsvítí se vám, ve kterém se nová stanice divákům představí, provede je zákulisím televize a seznámí s jejími tvářemi. Hlavní zahajovací show Karneval na Barrandově - v režii Jiřího Adamce, který tradičně v minulosti podobné show režíroval na Nově - začne ve 20:15. Vystoupí zde přes 60 hostů, například Karel Gott, Helena Vondráčková, Hana Zagorová a Lucie Bílá.

Barrandov chystá vlastní tvorbu. Saudka nebo Mládka

Vedle kupovaných pořadů nabídne Barrandov divákovi i pořady vlastní výroby, na začátku například talkshow Jana Saudka, cyklus České milování od režiséra Fera Feniče, Politickou střelnici Zuzany Bubílkové nebo sitcom Ivana Mládka Cyranův ostrov. Televizi bude možno sledovat přes digitální zemské vysílání a prostřednictvím satelitních a kabelových operátorů.

Nová stanice je další ze šesti televizí, která získala - kromě stávající Novy a Primy - licenci pro zemské digitální TV vysílání a začíná vysílat. Od loňského června již funguje zpravodajsko-publicistická Z1, na základě dřívějších jiných licencí je možné již léta sledovat i hudební Óčko a regionální RTA. Datum zahájení vysílání není známo u televizí Febio TV Fera Feniče a TV Pohoda Radima Pařízka.