Česká MTV začne vysílat v první polovině roku

Praha - Připravovaná hudební stanice MTV Czech, která spadá do portfolia televize Nova, by měla začít vysílat v první polovině tohoto roku. V rozhovoru pro server iDnes.cz to řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák.

„Rozhodujeme se, kdy bude správný termín spuštění kanálu. Chceme se přizpůsobit ekonomické situaci na trhu. Zatím chceme, aby se to stalo někdy kolem poloviny roku,“ nastínil Dvořák. Podle něj je v současné době rozvržen základní časový harmonogram, dává se dohromady tým a nastavuje se technické zabezpečení kanálu.

Česká MTV bude vysílat původní českou tvorbu, české adaptace formátů MTV i mezinárodně známé pořady s českými titulky, například Pimp My Ride a Cribs. „Jasně si uvědomujeme, že pro českého diváka je česká hudba a interpreti poměrně zajímavým artiklem a podle toho k tomu budeme přistupovat,“ řekl Dvořák v rozhovoru.

Česká MTV možná i v DVB-T

MTV Czech bude dostupná přes satelit, IPTV i kabelovou televizi, hovoří se však také o digitálním vysílání, kam by se mohla stanice dostat jako převzatý program.

Společnost CME provozuje od prosince 2007 hudební kanál MTV i v Rumunsku. V České republice má vedle televize Nova v portfoliu také filmově-seriálový kanál Nova Cinema, který je od poloviny prosince minulého roku dostupný i v digitálním vysílání a sportovní placenou stanici Nova Sport.