Šéf multimediální divize Mafry Stanislav Holec odchází

Praha - Z mediální skupiny Mafra odejde šéf její multimediální divize Stanislav Holec, a to k poslednímu lednu. Informaci internetového magazínu Lupa.cz potvrdil sám Holec s tím, že odchází po vzájemné dohodě. Holec vedl divizi přes sedm let.

Informaci o Holcově odchodu po vzájemné dohodě potvrdil i mluvčí Mafry a člen jejího představenstva Roman Latuske. „Multimediální divize Mafry vyrostla v posledních letech významně, postupem času se vytvořily silné samostatné jednotky - internet, TV Óčko a rozhlas,“ uvedl Latuske. „Každá z těchto jednotek má své samostatné vedení. Proto pozici ředitele a koordinátora multimediálních aktivit nebudeme nově obsazovat,“ dodal.

Podle informací na webové stránce Vreco.cz i podle neoficiálních informací se změny týkají i projektu internetové televize iDnes.tv, která pod multimediální divizi spadá. Loni v srpnu spustila své kontinuální celodenní vysílání, které ale nyní údajně končí. To Latuske ani nepotvrdil, ani nevyvrátil. Stanice iDnes.tv stejně jako klasické celoplošné stanice nabízela zprávy, dokumenty, krátké i dlouhometrážní filmy a vysílala také reklamu.

Na rozdíl od televizních stanic, jejichž signál se šíří přes zemské vysílače, satelit či kabelové sítě, nepotřeboval iDnes.tv žádnou licenci k vysílání od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Internetová televize si dělala velké plány a zástupci Mafry tehdy hovořili o snaze se ve sledovanosti přiblížit například ČT2.

Multimediální divize Mafry zastřešovala kromě iDnes.tv dvě rozhlasové stanice této mediální skupiny, Expresradio a Classic FM, či hudební stanici Óčko.