Bezplatný ekonomický deník E15 je k dostání i v Brně a Ostravě

Praha - Ekonomický deník E15, který byl dosud zdarma distribuován zejména ve větších firmách a kancelářských centrech v Praze a okolí, se ode dneška rozšířil do Brna a Ostravy. Na trhu bezplatných deníků s celostátním záběrem v současné době fungují dva tituly, kromě E15 také deník Metro, jenž je v Brně k dostání již několik let. Pro domácnosti a drobné odběratele je i nadále E15 dostupný pouze na základě předplatného.

„V těchto dvou městech (Brno a Ostrava) zajistilo vydavatelství Mladá fronta listu zatím 70 distribučních míst,“ uvedl deník. Důvodem expanze je podle vydavatele rostoucí zájem ze strany odběratelů i poptávka největších zadavatelů inzerce. 

E15 zvyšuje náklad a rozšiřuje domácí zpravodajství

Deník E15 začal vycházet v listopadu 2007 v Praze a středních Čechách na 130 distribučních místech a s nákladem 50 000 kusů. Nyní počet distribučních míst překročil čtyři stovky a náklad se zvýšil na 70 000 kusů, přičemž 50 000 je určeno pro Prahu a okolí a 20 000 pro Brno a Ostravu.

Převládající styl celostátního deníku s důrazem na ekonomické zpravodajství si chce E15 zachovat i po svém rozšíření. Jedinou významnější změnu obsahu dozná podle šéfredaktora E15 Tomáše Skřivánka rubrika domácího zpravodajství, která se doposud soustředila spíše na Prahu a střední Čechy. „Nyní se začneme ve větší míře věnovat také dění na severní a jižní Moravě,“ uvedl Skřivánek.

Distribuce stále jen ve společnostech a na úřadech

Koncept bezplatné distribuce do míst, kde se koncentrují nadprůměrně vydělávající lidé, se expanzí do druhého a třetího největšího města ČR nemění. „E15 bude i v budoucnu k dispozici (zdarma) jen ve velkých byznys centrech, ředitelstvích významných společností a ve státních a samosprávných úřadech. Pro ostatní zájemce je deník k dispozici formou předplatného,“ uvedl deník.

Bezplatně měli dosud Brňané možnost získat deník Metro, který je k dostání zejména v Praze a dalších 47 městech v průměrném denním nákladu 290 000 výtisků.