Do pražských ulic vyjely první hlídky informující o digitální televizi

Praha - Do ulic Prahy tento týden vyjely první automobilové hlídky informující obyvatele hlavního města o nastávajícím vypínání analogového zemského TV vysílání a přechodu k digitální TV.

Následující tří měsíce bude proškolená posádka „digihlídek“ informovat Pražany mimo jiné o vypínání letitého tradičního analogového TV vysílání. To bude v Praze ze žižkovského vysílače vypnuto poslední dubnový den před půlnocí. 

„Digihlídky jsou připraveny poradit, navíc budou rozdávat takzvané Diginoviny, které shrnují veškeré podstatné informace o přechodu na digitální vysílání, a další informační materiály,“ uvedl Starý.

Digihlídky tvoří tři upravené automobily Škoda Roomster a podle Starého i speciálně proškolené tříčlenné posádky. Hlídky budou zastavovat na frekventovaných místech po celé Praze, především přestupních stanicích MHD. 

Hlídky jsou podle něj součástí širší informační kampaně k přechodu na digitální vysílání, která začala na podzim a s blížícím se datem vypnutí analogového TV vysílání v Praze bude zesilovat. Nyní je součástí informační kampaně bezplatná infolinka 800 90 60 30 a speciální webové stránky www.digitalne.tv

Praha se stane první velkou oblastí, v níž bude zcela vypnuto analogové zemské TV vysílání. V celé ČR se tak stane do poloviny roku 2012.