J&T dochází trpělivost, televize Z1 nejspíš změní vedení

Praha - Zpravodajská televize Z1 má finanční problémy, což by mohlo mít za následek změnu jejího vedení. V rozhovoru pro slovenský týdeník Trend to naznačil spolumajitel investiční skupiny J&T Patrik Tkáč, do jejíhož portfolia stanice patří.

„Televize funguje půl roku a její příjmy jsou plus minus nula. Neradi bychom projekt rušili, ale těžko tam očekávat změnu,“ řekl Tkáč týdeníku.

Vedení Z1 v posledních týdnech propustilo kvůli reorganizaci a finanční krizi dvě desítky redaktorů, zrušeno bylo také několik pořadů. Někteří spolupracovníci televize navíc přiznali, že na své výplaty čekají i několik měsíců. Podle ředitele Z1 Martina Mrnky je to důsledek krize.

„Konsolidujeme okolo 120 firem. Kdybychom měli u každé, která nedokáže plnit byznys plán - a Z1 je právě taková firma - rychle zasednout, zvýšit kapitál anebo poslat půjčku, kde by končila zodpovědnost manažerů? Kdyby šéf projektu, kterému se nedaří, zavolal do centrály jen tak kvůli novým penězům?“ řekl Tkáč, jenž se už nedávno v rozhovoru pro MF Dnes zmínil o tom, že Z1 nenaplnila očekávání.

Stanice, jejíž rozjezd stál 150 milionů korun, byla podle něj postavena v euforii. „Stavěli jsme televizi v euforii, že celý svět roste. Nyní celý svět šetří,“ řekl tehdy Tkáč.

Podle dobře informovaného zdroje Lidových novin by měl být během několika dní odvolán starý a zároveň jmenován nový management. Kdo by měl ředitele Mrnku nahradit, však neřekl. „Zatím se o tom jedná. Ale půjde o někoho s praxí v oboru,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Mrnka i mluvčí skupiny J&T Petr Málek to odmítli komentovat.

  • Patrik Tkáč zdroj: jtbank.cz http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/7/661/66056.jpg
  • Martin Mrnka autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/3/233/23229.jpg
Vydáno pod