Česká televize spustila nové internetové stránky

Praha – Česká televize dlouhodobě rozvíjí své služby na internetu. Web ČT v minulosti dvakrát zvítězil v rámci projektu WebTop100 v oboru Veřejná správa. Nejvýznamnější krok poslední doby představovalo v prosinci 2008 zahájení internetového vysílání a online archivu pořadů v plné televizní kvalitě pod značkou iVysílání. Streamy o datovém toku až 1,5 Mbit/s s obrazem v rozlišení PAL 720 × 576 obrazových bodů současně spustil také zpravodajský portál www.ct24.cz. Nyní Česká televize přichází s nově koncipovanou titulní stránkou svého webu a propracovanějšími stránkami jednotlivých pořadů.

Server www.ceskatelevize.cz vítá své čtenáře zcela novým, moderním, dynamickým grafickým designem. Web reflektuje aktuální trendy a technologie, přesto se snaží zůstat jednoduchým – a tak i přehledným. Klade důraz na multimediální obsah, usiluje o intuitivní orientaci ve schématu rubrik a v nich se snaží návštěvníkům přinášet co nejvíce informací.

Titulní stránka nově integruje iVysílání, čímž urychluje navigaci diváků k pořadům, které chtějí na internetu právě sledovat. Své místo má na homepage také zpravodajský servis i online vysílání ČT24, předpověď počasí, blogy a nechybí ani informace o novinkách České televize, upoutávky na internetové speciály a samozřejmě aktuální TV program všech čtyř stanic ČT.

Upraveny byly rovněž stránky jednotlivých pořadů České televize. Získaly na přehlednosti i poutavém vzhledu a jsou připravené na ještě bohatší multimediální náplň.