Daniel Macho bude novým ředitelem zpravodajství televize Z1

Praha - Dosavadní vedoucí sportovního zpravodajství televize Z1 Daniel Macho se od března stane novým šéfem celého zpravodajského úseku této digitální televize. Spolu s Hanušem Hanslíkem si tak rozdělí prozatím spojenou funkci ředitele a šéfredaktora zpravodajství. Televizi čekají i další personální změny. Informaci přinesla mluvčí stanice Ivana Dubášová.

Ředitelkou publicistiky bude od března Kateřina Pfauserová, ve funkci ředitele techniky a výroby po vzájemné dohodě naopak končí Vít Novotný. Generální ředitel Z1 Martin Mrnka uvedl, že se stanice připravila na dopady hospodářské krize a předpokládané snížení objemu televizní inzerce v ČR. „Součástí přijatých opatření je pevně daný rozpočet na letošní rok a změna obchodního modelu televize,“ dodal.

Kromě zastoupení ze strany agentury ARBO Media (dnes Media Master) a vlastního obchodního oddělení bude Z1 využívat také služeb agentur BPM a AT Media. Nový fixní rozpočet televize předpokládá úspory v nákladech a výrobě, které se netýkají programu. Z1 například hodlá ušetřit devět procent ze svých nynějších personálních nákladů.

Vydáno pod