Průzkum: Asijská mládež nemůže žít bez televize

Singapur - Mladí Asiaté jsou doslova posedlí médii. Většina asijské mládeže tráví denně průměrně deset hodin sledováním televize, na internetu, čtením časopisů či posloucháním rádia. Vyplývá to z průzkumu veřejného mínění uskutečněného agenturou Synovate.

Téměř třetina ze zhruba 13 000 dětí a mladých lidí ve věku od osmi do 24 let, kteří se průzkumu zúčastnili, prohlásila, že svůj den plánuje podle oblíbených televizních pořadů tak, aby jim neunikl žádný díl seriálu, který sledují.

Korejci jsou televizní maniaci

Čtvrtina dotázaných, kteří pocházeli z 12 zemí asijského kontinentu, uvedla, že nemůže žít bez internetu, a dvě třetiny každý den poslouchají hudbu. Nejvíce času ve společnosti médií stráví Korejci, a to více než 13 hodin, následuje je mládež z Hongkongu a Singapuru. 

Výsledky průzkumu jsou potěšitelnou zprávou pro prodejce rozmanitých druhů zboží využívajících reklamu. „Tráví-li mladí denně tolik času užíváním médií, je pádný důvod se domnívat, že k nim pronikají informace o různých značkách zboží a ovlivňují jejich rozhodování při nakupování,“ řekla Miranda Cheungová, ředitelka pobočky Synovate v Singapuru.