Reklamní agenturou roku je Mark/BBDO

Praha - Nejlepší reklamní agenturou v ČR je Mark/BBDO. Firma se stala vítězem desátého ročníku soutěže Agentura roku, kterou pořádal týdeník Strategie ve spolupráci s Asociací komunikačních agentur. Reklamní agentura Mark/BBDO zvítězila v desetileté historii soutěže už počtvrté. Historicky stejně úspěšnou je rovněž se čtyřmi vítězstvími Euro RSCG Prague, která se letos umístila na druhém místě. Třetí pozici obsadila agentura Young & Rubicam Praha.

Nejlepší mediální agenturou je OMD Czech

Mezi mediálními agenturami si nejlépe vedla OMD Czech, následována společností Médea a Mediaedge:CIA. Cenu za kreativitu, stejně jako za image, získala rovněž Mark/BBDO a ocenění za efektivitu McCann Erickson Prague.

Jedním z kritérií, podle něhož se pořadí agentur určuje, jsou získané body z mezinárodních i tuzemských soutěží kreativity a efektivity reklamy. Dalším měřítkem je výkonnost, která se posuzuje podle investic klientů agentury do reklamy. Renomované výzkumné agentury Stem/Mark a Millward Brown zároveň provádějí výzkum mezi 300 největšími zadavateli reklamy, kteří hodnotí image agentur.

Soutěž Best of Best vyhrál Aleš Pokorný

První cenu v národním kola soutěže Best of Best, vyhlašované Asociací komunikačních agentur se stal v kategorii art director Aleš Pokorný z Euro RSCG Prague, nejlepším copywriterem byl vyhlášen Pavel Friš rovněž z Euro RSCG Prague, titul v kategorii kreativní ředitel získal Daniel Růžička z Young & Rubicam a nejlepší kreativní tým utvořili Štěpán Chaloupka a Aleš Kolaja z Mark/BBDO.