Část centrály společnosti CME se stěhuje do Prahy

Praha - Část centrály společnosti CME se stěhuje do Prahy. Bermudská společnost, která vlastní například tuzemskou televizi Nova, na počátku dubna přesune do budov na Barrandově oddělení komunikace a vztahů s investory. Již dříve sem přemístila některé své analytiky.

Hlavní budova Novy se rekonstruuje a rozšiřuje již od loňského roku, práce by měly být ukončeny v roce 2010. Podle informací deníku E15 by se do Prahy měla nakonec přesunout celá centrála CME, což však mluvčí CME Romana Tomasová popřela. 

CME vlastní mimo jiné tuzemské televizní stanice Nova, Nova Cinema a Nova sport. Firma vedle Česka působí na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Rumunsku a na Ukrajině. Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.

CME chce snížit náklady

Stěhování pomůže zadlužené CME ušetřit náklady. V posledním loňském čtvrtletí společnost propadla do ztráty, která byla hlubší, než se očekávalo. Čistá ztráta dosáhla 323,3 milionu dolarů (7,1 miliardy Kč) proti zisku 73 milionů USD před rokem. Tržby CME se meziročně snížily o tři procenta na 291,5 milionu dolarů.