Šéfem domácího zpravodajství ČT bude Jindřich Šídlo

Praha - Zpravodajství České televize získalo do svých řad novou posilu. Od 1. května 2009 nastoupí na post vedoucího domácí redakce dosavadní šéf domácí rubriky Hospodářských novin Jindřich Šídlo, který nahradí Ondřeje Neumanna. Ten vedl domácí zpravodajství do 31. března tohoto roku. Ve zpravodajství by Šídlo nechtěl sahat k velkým změnám, chtěl by ho však analytičtější.

Jindřich Šídlo, jenž vedle Hospodářských novin prošel týdeníkem Respekt a deníkem MF Dnes, bude vedle nové funkce dál pokračovat ve své dosavadní profesi zkušeného komentátora. Spolu s Martinou Lustigovou bude navíc politickým analytikem zaměřeným na nejaktuálnější témata dne.

Ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich je přesvědčen, že jeho tým získal do svých řad výraznou posilu. „Kolega Šídlo je velmi výrazná osobnost, jakých v české žurnalistice není mnoho. Věřím, že pod jeho vedením získá domácí rubrika nový náboj a politické zpravodajství profesionála, který výrazně pomůže ČT24 upevnit její pozici v živém vysílání důležitých politických a ekonomických témat,“ říká Fridrich.

Šídlo: Je tam na čem stavět 

Česká televize je podle Jindřicha Šídla nejserióznější a nejrelevantnější subjekt na českém mediálním trhu. I proto nejsou podle něj nutné velké změny.

Současný šéf domácí rubriky Hospodářských novin by chtěl ve zpravodajství jít do větší hloubky, jít za zprávy: „Zpravodajství by mělo být o něco analytičtější, aby se nebálo zprávy interpretovat, což neznamená v žádném případě komentovat.“ Zároveň Šídlo upozornil, že v České televizi je na čem stavět, včetně profesionálního týmu.

„Hlavně se na to těším. Těším se, že se naučím něco dalšího a že něco televizi také přinesu,“ dodal Jindřich Šídlo.