Mediální komise schválila výroční zprávu o činnosti ČT

Praha - Mediální komise sněmovny doporučila schválit výroční zprávu o činnosti České televize za rok 2008. Ve zhruba hodinové diskuzi někteří poslanci vznášeli výhrady například k vyváženosti televizního zpravodajství nebo mírnému poklesu regionálního vysílání, zprávu ale doporučili přijmout. Komise doporučila schválit i výroční zprávu Českého rozhlasu za loňský rok.

Česká televize loni omezila rozsah regionálního vysílání v průměru o 30 minut denně. Televize loni vysílala z regionů průměrně 95 minut. Na jednání Stálé komise pro sdělovací prostředky to uvedl poslanec Petr Rafaj. Podle předsedy Rady České televize Jiřího Baumruka překračuje rozsah vysílání z regionů čtyřnásobně požadavky zákona. Úbytek odvysílaných minut z regionů podle něj mohlo souviset s vysíláním přenosů z olympijských her, které prakticky na dva měsíce vytlačilo regionální vysílání ze dvou programů.

Česká televize odvysílá ročně 35 000 hodin pořadů. Před pěti lety byl podíl vysílání z regionů kolem devíti procent, v současnosti je to 20 procent. Stálá komise schválila zprávy o činnosti České televize a Českého rozhlasu v roce 2008.

Vydáno pod