Vičan je novým šéfredaktorem zpravodajství na TV Barrandov

Praha - Novým šéfredaktorem zpravodajství TV Barrandov je od června Daniel Vičan, který dosud dohlížel na program stanice. Ve funkci nahradil Marka Vraného. Informaci serveru idnes.cz potvrdil PR manažer TV Barrandov Petr Stráník. "Pan Vraný odešel z pozice šéfredaktora dohodou ke konci května. Jeho práce, kterou odvedl při rozjezdu TV Barrandov, si ceníme," uvedl marketingový ředitel Janis Sidovský pro Lidové noviny.

Vraný měl smlouvu uzavřenu na dobu neurčitou. V minulosti působil ve zpravodajství televize Nova, před příchodem na Barrandov byl zástupcem šéfredaktora deníku Blesk. V digitální televizi, která zahájila vysílání letos v lednu, pracoval od loňského 15. dubna.    

Vičan má za sebou zkušenost s působením v ostravském studiu České televize nebo ve francouzské televizi M6. Televize má od 1. června také novou šéfdramaturgyni Jarmilu Skopalovou. „Program televize i nadále vede programová rada ve složení Janka Vozárová, Jaroslava Vokurková a Janis Sidovský,“ doplnil Sidovský.

Vlastníkem TV Barrandov je akciová společnost Barrandov Televizní Studio, která má více akcionářů. Majitelem největšího podílu akcií je společnost Moravia Steel, v níž má hlavní slovo podnikatel Tomáš Chrenek. Digitální stanice má rovněž nově k dispozici také údaje o sledovanosti.

Vydáno pod