Zápasy fotbalové reprezentace i hokejové extraligy zůstávají na ČT

Praha - Zápasy hokejové extraligy i českého národního týmu bude i nadále vysílat Česká televize. BPA sport marketing, která je výhradním marketingovým partnerem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje a Českého svazu ledního hokeje, nabídla pro následující čtyři sezony práva předním televizním společnostem a v druhém kole vybírala mezi ČT a Novou. "Po posouzení předložených nabídek jsme se nakonec rozhodli pro pokračování spolupráce s Českou televizí," prohlásila předsedkyně představenstva společnosti BPA sport marketing Jana Obermajerová.

Přenosy na internetu budou pokračovat

Součástí balíčku je i možnost vysílání první ligy, turnaje Tipsport Hockey Cup, utkání českých juniorských výběrů na mistrovství světa hráčů do 20 nebo 18 let i přenosy z vyhlášení anket Zlatá hokejka a Hokejista sezony pro Českou republiku a z domácích přenosů i práva pro zahraničí. Základními kritérii výběru byla především nabídka rozsahu a kvality vysílání, nabídka ceny za uvedená práva a rozsah reklamních a sponzorských prezentací pro hlavní partnery českého hokeje. 

Nabídka České televize převýšila konkurenta rozsahem nabídnutého vysílání. Na základě dohody má nyní ČT první právo výběru, které zápasy základní části extraligy bude chtít vysílat. Pokračovat budou také přenosy na internetu.