Proces H zhlédly 2 miliony dospělých diváků

Praha - Přesně 59 let od procesu s Miladou Horákovou a skupinou dalších dvanácti obžalovaných Česká televize nabídla v premiéře rekonstrukci těchto událostí. Desetidílná dokumentární série o soudním procesu vzbudila velký zájem diváků. Průměrná sledovanost jednotlivých dokumentů Proces H uváděných od 31. května do 9. června 2009 na ČT2 byla 177 tisíc dospělých diváků.

Desetidílný dokument mapoval proces den po dni. Ve stejném období po 59 letech se na programu ČT2 každý večer vysílal dvaapadesátiminutový dokument s názvem Proces H. Celkově se jednalo o plochu téměř devíti hodin vysílání. Vedle celospolečenského významu celá série mimořádně zaujala i z hlediska diváckého ohlasu. Alespoň tři minuty vysílání Procesu H viděly dva miliony dospělých diváků.

Průměrná sledovanost jednotlivých dokumentů činila 2,0 % diváků při podílu na publiku 5,69 %. Nejsledovanějšími díly, jež významně překonaly hranici průměru celého cyklu, se staly Den pátý, který vidělo 2,4 % (207 tisíc) diváků při podílu na publiku 6,97 %, a poslední díl Den desátý, jejž zhlédlo 2,8 % (249 tisíc) diváků při podílu na publiku 8,10 %. Dokument vyhledávali více muži a zájem o Proces H rostl lineárně s výší dosaženého vzdělání.