Prima spustila stanici R1, o kanál se dělí se stanicí Cool

Praha - Televize Prima dnes spustila vysílání nového digitálního programu R1. Po dubnovém startu televize Prima Cool to je její třetí stanice. Nový program divákům nabídne především zpravodajství z regionů ve všech krajích a také seriály. O kanál se však bude dělit právě s Primou Cool. Program R1 nemá vlastní vysílací frekvence, diváci ho naladí na stejném digitálním kanálu jako stanici Cool. Uvedla to mluvčí Primy Jana Kocová.

Zatímco Cool vysílá odpoledne, novou televizi R1 si mohou zájemci pustit v dopoledních hodinách, a to jen ve všedních dnech. „Rada pro rozhlasové a televizní vysílání nám na základě naší žádosti poskytla takovou licenci, která umožňuje vysílání dvou programů na jednom kanále,“ uvedla Kocová. Jestli Prima do budoucna plánuje celodenní vysílání těchto programů na dvou kanálech, zatím nechtěla komentovat.

Vedení Primy podle mluvčí věří, že R1 bude podobně úspěšná jako Prima Cool. Dosavadní vysílání tohoto programu televize hodnotí pozitivně. „Přesná čísla o úspěšnosti tohoto programu však zatím nechceme zveřejňovat,“ dodala Kocová.