Finanční ředitel CME Macmillan po šesti letech končí

Praha - Finanční ředitel bermudské společnosti Central European Media Enterprises (CME), která vlastní i českou televizi Nova, Wallace Macmillan po šesti letech ve funkci končí. Firmu opustí 1. července. Informaci přinesl server Lidovky.cz. Za Macmillana zatím CME nemá náhradu, jeho funkci má dočasně převzít Charles Frank, který má zkušenosti ze společností Salomon Brothers a GE Capital či z Evropské banky pro obnovu a rozvoj.

Macmillan oficiálně vysvětluje svůj odchod rodinnými důvody. Rozhodl se prý nestěhovat se za prací do Prahy. Právě zde, kde funguje nejvýnosnější stanice skupiny, česká Nova, teď CME centralizuje svůj vedoucí tým. Často tu pobývá například Adrian Sarbu, prezident a zároveň provozní ředitel skupiny.

Personální změna přichází poté, co skupina ovládající stanice v sedmi evropských zemích zažila ekonomicky nejhorší čtvrtletí své historie. Za letošní první čtvrtletí skončila CME ve ztrátě v přepočtu kolem 900 milionů korun, tržby jí meziročně klesly víc než o třetinu. 

CME působí kromě České republiky rovněž na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Rumunsku a na Ukrajině. Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.