T-Mobile na konci roku spustí ostrý provoz reklamních SMS

Praha - Mobilní operátor T-Mobile na konci roku spustí komerční provoz zasílání reklamních SMS a MMS na mobilní telefony. Službu firma tři měsíce testovala v pilotním provozu. T-Mobile začal s mobilní reklamou jako poslední ze tří operátorů. Letos očekává ztrojnásobení příjmů v této oblasti. Výnosy se pohybují v desítkách milionů korun ročně. Na setkání s novináři to dnes uvedl ředitel portálových služeb T-Mobile Michal Němec.

Podle něj zatím není jisté, zda bude operátor zákazníkům přijímaná reklamní sdělení kompenzovat volnými SMS či hovorným. „Benefitem by pro zákazníky mohlo být samo dobře zacílené reklamní sdělení. Například informace o blízkém bankomatu,“ uvedl.

Pilotního projektu se zúčastnilo 22 inzerentů, pro které firma realizovala 32 kampaní. Kampaně byly v průměru sedmadvacetkrát úspěšnější v porovnání s internetem. Největší úspěšnost měly kampaně na rychloobrátkové zboží, nejmenší na finanční služby.

Konkurenční Vodafone nedávno přestal poskytovat reklamou sponzorované SMS pro studenty. Firma ale nabízí reklamu výměnou za bezplatné zpětné volání či inzerci na portálu Live. Telefónica poskytuje mimo jiné sponzorované volání.