Google v anketě zjišťuje, která další místa v ČR nafotit do map

Praha - Společnost Google vypsala anketu mezi tuzemskými uživateli svých elektronických map, aby vybrali, pro které další tři lokality v Česku má firma vytvořit panoramatické fotografie. Google již od května pro funkci Street View mapuje pomocí speciálních vozů s fotoaparátem na střeše Prahu. "Jelikož byl o další česká místa velký zájem ze strany médií i uživatelů, přicházíme s možností nasnímání tří dalších míst, tentokrát i s novou technologií Street View tříkolek, které mohou zaznamenat i to, co zatím nebylo možné," uvedla marketingová manažerka českého Googlu Kateřina Holcmanová.

Uživatelé internetu mohou své návrhy zadávat na webové stránce www.googleblog.cz/streetviewtipy, následně budou o lokalitách hlasovat. Můžou vybrat v kategorii hrady nebo zámky, historické památky a budovy, přírodní úkazy, zajímavé sportovní stadiony a moderní architektura. 

Street View zprovoznil Google loni jako součást svých mapových služeb a nyní zahrnuje přes 100 metropolitních oblastí v devíti zemích světa.