Česká MTV letos kvůli krizi neodstartuje

Praha - Start české mutace hudební stanice MTV, která bude spadat do portfolia komerční Novy stejně jako Nova Cinema a Nova Sport, se odsouvá až na příští jaro. Informovaly o tom Lidové noviny s tím, že posunutí termínu souvisí s celosvětovou ekonomickou krizí. MTV Czech přitom měla začít vysílat už letos na jaře. "Chceme, abychom ho mohli nabízet (inzerentům - pozn. red.) na příští rok v balíku s ostatními našimi kanály," řekl deníku šéf Novy Petr Dvořák.

Tuzemská MTV bude vysílat původní českou tvorbu, české adaptace formátů MTV i mezinárodně známé pořady s českými titulky, například Pimp My Ride a Cribs. „Jasně si uvědomujeme, že pro českého diváka je česká hudba a interpreti poměrně zajímavým artiklem a podle toho k tomu budeme přistupovat,“ řekl Dvořák.

Nova končí s Esem, nahradí jej Stahovák

Nova přitom končí s vysíláním jednoho ze svých nejstarších pořadů - hudební Eso zmizí z obrazovky po patnácti letech. Od začátku září jej nahradí nový pořad Stahovák o videích na internetu s Jiřím Mádlem a Vojtou Kotkem. „Hudební videa přestávají fungovat a přesouvají se tam, kde je mladí lidé hledají - na internet,“ řekl k tomu Dvořák.

MTV Czech bude dostupná přes satelit, IPTV i kabelovou televizi, hovoří se však také o digitálním vysílání, kam by se mohla stanice dostat jako převzatý program. Bermudská společnost CME provozuje od prosince 2007 hudební kanál MTV i v Rumunsku. V České republice vlastní vedle televize Nova také filmový kanál Nova Cinema a sportovní stanici Nova Sport.

Jiří Mádl
Zdroj: ČT24