Prima nemusí zveřejnit Plocovu reakci na reportáž o vojenské kontrarozvědce

Praha - Odpověď poslance Pavla Ploce (ČSSD) na reportáž, která popisovala jeho údajnou spolupráci s vojenskou kontrarozvědkou, nemusí televize Prima zveřejnit. Rozhodnutí dnes přinesl pražský městský soud, který zamítl Plocovu žalobu. Rozsudek zatím není pravomocný. Sociálnědemokratický poslanec tvrdí, že s kontrarozvědkou nikdy vědomě nespolupracoval.

Kvůli vojenské kontrarozvědce se bývalý reprezentant ve skocích na lyžích Ploc soudil už v březnu, kdy u městského soudu prohrál spor s Ústavem pro studium totalitních režimů. Poslanec po instituci chtěl, aby z webu odstranila záznam o tom, že ho komunistická vojenská kontrarozvědka vedla jako svého důvěrníka. Soud tehdy také nepravomocně zamítl Plocovu žádost o omluvu.

Loni v létě Archiv bezpečnostních složek, který je podle zákona přímo řízený Ústavem pro studium totalitních režimů, zveřejnil Registrační protokoly vojenské kontrarozvědky. Vedle Ploce se v registrech objevila také jména poslanců ODS Waltera Bartoše, Tomáše Hasila a Juraje Rajnince.

Už v minulosti přitom Ploc způsob zveřejnění svazku označil za nepřijatelný útok na svou osobu.

Poslanec Walter Bartoš uspěl s žalobou na ministerstvo vnitra
Zdroj: ČT24