Vydavatelství Mladá fronta sloučí některé časopisy

Praha - Vydavatelství Mladá fronta v příštích měsících sloučí některé časopisy. Týká se to například časopisu pro děti SUNNY speaks ENGLISH, který se od září spojí s časopisem Sluníčko. Totéž v září potká i zdarma distribuovaný kulturní měsíčník ZOOM, který se sloučí s bezplatným týdeníkem Sedmička. To by podle mluvčí MF Pavlíny Míčové mělo prospět hlavně měsíčníku ZOOM, který vychází v Praze. U časopisu se tak změní náklad na 40 000 výtisků za týden ze současných 30 000 výtisků za měsíc; zároveň se tím změní jeho periodicita. Změnou by měl časopis - v budoucnu příloha - lépe reagovat na aktuální dění v hlavním městě.

Odborný týdeník o médiích, marketingu a reklamě Strategie se má v blízké budoucnosti rozšířit o časopisy Polygrafie revue a Marketing Magazine, které se tak stanou jeho přílohami. 

Vydavatelství Mladá fronta vydává celkem 43 periodik a každý rok kolem dvou set knižních titulů. Za rok 2007 dosáhla obratu 800 milionů korun a v roce 2008 dosáhla obratu přes miliardu korun. MF na českém trhu vydává například odborné zdravotnické tituly, ekonomický deník E15 či týdeník Sedmička.