Prima: Čejková ve zprávách končí, hledáme jí nový pořad

Praha - Moderátorka večerních zpráv televize Prima Mirka Čejková v této pozici končí. Vedení Primy se rozhodlo zredukovat zpravodajský tým na dvě moderátorské dvojice, a Čejková tak následuje svého letitého moderátorského kolegu Pavla Zunu. Zprávy moderovala od počátku loňského roku, moderátorské zkušenosti měla i z dalších dvou českých televizních stanic - Novy a České televize. Televize jí chce najít nové uplatnění.

„Důvodem je to, že chceme divákům zpřehlednit dojem ze zpravodajství,“ řekla tisková mluvčí televize Prima Jana Kocová s tím, že pro Čejkovou hledá vedení televize jiné místo, kde by se uplatnila. Ve zprávách už ji údajně diváci na Primě neuvidí. Již dříve, než zasedla za moderátorský pult hlavní zpravodajské relace, uváděla střídavě s Lucií Výbornou zpravodajsko-bulvární magazín Extra.

Primě zůstávají dvě moderátorské dvojice

Na Primě bude zprávy nadále uvádět Světlana Zárubová, Terezie Kašparovská, Roman Fojta a Jiří Chum. Právě oni dva se po boku Čejkové střídali po Zunově odchodu.

Čejková na Primě hlásila zprávy společně se svým někdejším kolegou z TV Nova Pavlem Zunou. Ten v této funkci, jakož i na postu šéfredaktora zpravodajství a publicistiky skončil v letos květnu. Společně měli být výrazným lákadlem hlavního zpravodajství, a to především ve chvíli, kdy Prima neúspěšně konkurovala Televizním novinám ve stejném vysílacím čase 19:30.