Barbora Tachecí přechází ze Z1 na Primu

Praha - Nový zpravodajský pořad Fakta v televizi Prima bude od 1. září moderovat Barbora Tachecí (46). Tachecí na Primu přichází z digitální zpravodajské stanice Z1, kde moderovala vlastní pořad Interview B. T. Fakta budou součástí hlavních večerních zpráv, vysílat se budou každý všední den od 19:15. Tachecí si bude do studia k diskusi na aktuální téma zvát osobnosti z politického a veřejného života. Tento zpravodajský projekt je podle Kocové nyní koncipován hlavně jako předvolební speciál.

„Zlákal mě formát každodenního svižného rozhovoru s výraznou osobností, zlákala mě Jitka Obzinová jako šéfka tohoto projektu, zlákala mě nová výzva,“ uvedla Tachecí. 

Tachecí má s prací v médiích dlouholeté zkušenosti. Její kariéra začala na konci 80. let minulého století v tehdejším Československém rozhlase, kde pracovala jako ekonomická redaktorka. Působila také řadu let jako redaktorka a moderátorka v České televizi. Od roku 2002 byla programovou ředitelkou Frekvence 1. Od listopadu 2007 do února 2008 pak působila jako ředitelka Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu. Naposledy ji televizní diváci vídali na obrazovkách zpravodajské televizní stanice Z1.