Majitel Novy prý usiluje o podíl v polské televizi Puls

Varšava - Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), která vlastní českou televizi Nova, patří mezi zájemce o podíl v polské televizi Puls. Agentuře Reuters to řekl zdroj obeznámený s rozhovory. „CME je mezi nabízejícími v jednáních o koupi podílu v TV Puls,“ uvedl zdroj. Šéf a druhý největší akcionář televize Puls Dariusz Dabski však tuto informaci odmítl potvrdit. „Mohu pouze potvrdit, že jednáme s (polskou mediální firmou) Point Group, která již svou účast odhalila, i s dalšími podniky, včetně zahraničních skupin,“ uvedl.

Šéf firmy Point Group uvedl, že CME by mohla patřit mezi skupiny zajímající se o vstup na polský trh prostřednictvím převzetí kontrolního podílu v televizi Puls. Mezi tyto zájemce by podle něj mohl patřit také americký zábavní gigant Walt Disney. Komerční stanici Puls nyní kontroluje františkánský řád.

CME působí kromě České republiky rovněž na Slovensku, v Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Rumunsku a na Ukrajině. Její televizní stanice mohou sledovat desítky milionů lidí.