Zdeněk John z Hospodářských novin přechází do Aktuálně.cz

Praha - Dosavadní šéfredaktor zpravodajského webu iHNed.cz a zástupce šéfredaktora Hospodářských novin Zdeněk John nastoupí v říjnu do internetového serveru Aktuálně.cz jako zástupce šéfredaktora pro ekonomiku, zahraničí a sport. Uvedla to dnes firma Centrum Holdings, která Aktuálně.cz provozuje. Na začátku léta na pozici šéfeditora Aktuálně.cz nastoupil Adam Junek, který byl do té doby hlavním analytikem týdeníku Ekonom.

„Zdeněk i Adam v posledních letech prokázali schopnosti při budovaní seriózního ekonomicky orientovaného zpravodajství a jsem rád, že se rozhodli tyto zkušenosti dále rozvíjet u nás. Vzhledem k tomu, že oba v Aktuálně.cz působili v éře jeho rozjezdu, je to pro ně zároveň tak trochu návrat domů,“ uvedl ředitel serveru Jakub Unger.

John během své kariéry působil na vedoucích redakčních pozicích ve vydavatelstvích Mafra a Economia, Junek svou novinářskou dráhu začínal v Hospodářských novinách.

Deník Aktuálně.cz vznikl v roce 2005. Redakci Aktuálně.cz tvoří mj. známí novináři jako Simona Holecová, Josef Tuček, Petr Holub či Sabina Slonková. Aktuálně.cz má nyní přes 900 000 čtenářů měsíčně. Vedle Aktuálně.cz personálně posiluje i Centrum Holdings. Podle informací v tisku do něj přechází obchodní ředitel konkurenčního Seznamu Tomáš Búřil.