Nová internetová TV pro mladé TYVi začne vysílat v září

Praha - Od 9. září zahájí v tuzemsku vysílání nová internetová televize TYVi. Její program bude zaměřený na mladé lidi ve věku 15 až 35 let a denně by měla nabídnout dva až tři pořady vlastní tvorby. Počáteční investice a roční rozpočet televize je jeden milion korun. Televize bude na adrese www.tyvi.cz vysílat výhradně vlastní tvorbu v podobě tematicky zaměřených pořadů ve streamovém formátu. To v praxi znamená, že TYVi nebude mít klasický program, ale návštěvníci stránek si budou moci pustit v jakoukoliv dobu jakékoliv video umístěné na stránkách, podobně jako například na Stream.cz.

Mezi pořady bude například každé pondělí Buzi show pro homosexuály či Frk týdne s několika vtipy. Dále televize chystá třeba soutěžní reality show Rozdrť ho či Movieshot s filmovými tipy. Tyto pořady bude připravovat celkem 20 lidí. Podle vedení televize to budou zcela nové tváře.

TYVi bude mít těžkou konkurenci

„Naším prvotním cílem je přilákat diváky. Věřím, že do konce roku by jich mohly být dva tisíce,“ řekl Jakub Vaniš z TYVi. Diváci budou moci komunikovat s každým členem týmu televize a budou mít možnost zúčastnit se natáčení, a to jak před kamerou, tak za ní. Televize má profil na sociálních sítích Facebook a Twitter. 

V tuzemsku působí několik desítek internetových televizí. Mezi nejznámější a nejnavštěvovanější patří Stream.cz, mezi nejnovější pak například Bedna.tv.