Diváci ČT mohou klást otázky k volbám prostřednictvím YouTube

Praha – Česká televize a YouTube chystá unikátní projekt, který umožní divákům předvolebních speciálů Otázek Václava Moravce, vysílaných z různých regionů České republiky, ptát se politiků prostřednictvím video nahrávky. Vybrané dotazy budou zodpovězeny v jednotlivých vydáních pořadu Otázky Václava Moravce od 1. září do 8. října 2009. Celý projekt bude propojen i s webovou stránkou zpravodajství České televize. Obsah kanálu Volby 2009 najdete na www.youtube.cz/ct24volby2009 nebo www.youtube.cz/volby2009. Na projektu Otázky k volbám 2009 spolupracuje s Českou televizí společnost Google.

Kromě toho je v rámci voleb 2009 k dispozici speciální vrstva na hlavní stránce Map Google pod stejným názvem Otázky k volbám 2009, kde bude možné najít dotazy zaslané k jednotlivým vysíláním pořadu Otázky Václava Moravce v různých regionech.

Milan Fridrich:

„Pečlivě sledujeme dění v tzv. nových médiích a platforma YouTube je ideální inovací Moravcova pořadu, který je vlajkovou lodí zpravodajství a publicistiky ČT.“

Nástroje, které YouTube nabízí, umožní uživatelům videa hodnotit, komentovat a diskutovat o nich, případně reagovat další videonahrávkou. Videa lze také vkládat jedním kliknutím prostřednictvím sociální sítě Facebook. „Hlavní výhodou YouTube je, že je volně přístupnou platformou pro kohokoliv, kdo chce vyjádřit svůj názor, přesvědčení nebo se podělit o své zkušenosti,“ říká Kateřina Holcmanová, marketingová manažerka českého Google, a dodává: „Předvolební kanál České televize na YouTube proto považujeme za velmi zajímavé zapojení internetových technologií do veřejného života.“

Otázky, které se objeví ve vysílání, vybere z nahraných dotazů produkce České televize na základě kvality video nahrávky a relevance dotazu. V pořadu Otázky Václava Moravce pak budou odvysílány a zodpovězeny politickými kandidáty.

Termíny a místa vysílání debat OVM Speciál:

1. září - České Budějovice (Jihočeský kraj)

8. září - Olomouc (Olomoucký kraj)

15. září - Ústí nad Labem (Ústecký kraj)

22. září - Brno (Jihomoravský kraj)

29. září - Kladno (Středočeský kraj)

1. října - Praha (kraj hl. m. Praha)

5. října - Ostrava (Moravskoslezský kraj)

8. října - Duel nejsilnějších stran ze studia na Kavčích horách

Vydáno pod