ČT reaguje na ukončení volební kampaně

Praha - Česká televize přizpůsobuje vysílání aktuálnímu vývoji na politické scéně. Vzhledem k definitivnímu odkladu voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR budou dnešní Otázky Václava Moravce speciál přesunuty z Ústí nad Labem do pražského studia na Kavčích horách, kde se sejdou předsedové politických stran. Od středy se také ruší embargo na vysílání pořadů, ve kterých vystupují lidé, kteří měli kandidovat v původně plánovaných volbách.

Otázky Václava Moravce speciál z Ústí nad Labem se dnes ruší a místo nich ČT divákům nabídne diskusi předsedů hlavních politických stran, které byly ve volbách v roce 2006 zvoleny do PS PČR. Pozvání do studia přijali Mirek Topolánek (ODS), Jiří Paroubek (ČSSD), Vojtěch Filip (KSČM), Cyril Svoboda (KDU-ČSL) a Ondřej Liška (SZ). Hlavním tématem bude diskuse o aktuální situaci na politické scéně. Kdy budou volby do Poslanecké sněmovny? Čeká Českou republiku rozpočtové provizorium? Bude mít vláda premiéra Fischera podporu politických stran k nezbytným reformám? Na tyto a další otázky se bude ptát moderátor Václav Moravec.

Ruší se i embargo na pořady s volebními kandidáty

Ruší se také všechna další plánovaná vydání Otázek Václava Moravce speciál. Prestižní diskusní pořad se tak opět vrací do standardního modelu nedělních vysílání.

ČT také ukončuje embargo na vysílání pořadů s vystupujícími kandidáty, kteří se měli ucházet o poslanecké mandáty. Zpravodajství ČT bude podrobně sledovat vývoj na politické scéně a přinášet nejaktuálnější informace v pravidelných i mimořádných relacích.