Petra Paroubková: Óda na manžela byla lehká ironie

Praha – Blogový zápis Petry Paroubkové Óda na manžela byl záměrnou reakcí na mediální obraz Jiřího Paroubka. Petra Paroubková to řekla v pořadu ČT24 Před půlnocí s tím, že se snažila do opačného extrému převést negativní popisování svého muže v seriózních médiích. Óda na manžela patřila mezi nejdiskutovanější texty letošního léta. Manželka lídra ČSSD v ní lehce naivním způsobem psala o Paroubkovi např. jako o pozorném a galantním, který se stále směje, laškuje a vtipkuje.

"Ódu jsem vytvořila jako návaznost na blog, který jsem napsala den před tím a ve kterém jsem se vyjadřovala k tomu, jakým způsobem vidí média mého muže. Šlo o lehkou ironii reagující na to, jakým způsobem je vytvářen mediální obraz mého manžela, a myslím si, že ti inteligentnější to opravdu pochopili," řekla Paroubková. Podle jejích slov ji ani nekonzultovala s PR oddělením Lidového domu. Do dnešního dne si zmiňovaný článek publikovaný 16. července přečetlo víc jak 128 000 čtenářů, přetiskl jej také například deník MF Dnes.

Paroubková v rozhovoru připustila, že se podílí na tvorbě mediálního obrazu svého muže ve snaze vylepšit jej. „Někdy mám pocit, že v některých redakcích se vede soutěž o to vybrat tu nejhorší fotografii a udělat ten nejhorší záběr. Myslím si, že jeho mediální obraz není nastaven správně,“ podotkla.

Před půlnocí (zdroj: ČT24)

Reflex se mě snažil vyprovokovat, říká Paroubková

Petra Paroubková také reagovala na jedno z posledních čísel týdeníku Reflex, na jehož titulní straně je parafrázována fotografie nahého Johna Lennona stuleného k Yoko Ono. Reflex pomocí fotomontáže podobně ztvárnil manžele Paroubkovy. V hlavním textu pak mapoval současně Paroubkovu politickou aktivitu a jednotlivá stádia těhotenství jeho ženy. „Měla jsem pocit, že v těhotenství bude člověk chráněný, ale nestalo se to. Čekali reakci, stránku mi poslali předem a snažili se mě nějakým způsobem vyprovokovat,“ řekla Paroubková o redakci Reflexu.

„Žijeme v demokratické a civilizované společnosti. Kopat do někoho jenom proto, že je manželkou špičkového politika je sice fajn, ale jsou věci, přes které se nejde, jako například děti. Svou rodinu a své dítě jsem se rozhodla chránit, jsem ochotná být velkou bojovnicí a myslím, že by to udělala každá matka,“ dodala Paroubková. Bulvár se k ní prý chová slušněji než seriózní média.

Manželé Paroubkovi ve fotomontáži Reflexu
Zdroj: ČT24/Reflex
Vydáno pod