Hlava Economie Klíma rezignoval, nahradí jej Babický

Praha - Generální ředitel vydavatelství Economia Michal Klíma rezignoval na svou funkci, dočasně jej nahradí finanční ředitel vydavatelství Petr Babický. Klíma zůstane v mediální skupině Respekt Media, která Economii většinově vlastní. Zde bude mít na starosti rozvoj mediálních operací v České republice i na dalších trzích. Za Klímova působení v čele Economie došlo např. ke změně grafické podoby Hospodářských novin nebo strategické revizi podnikání skupiny.

„Od svého vstupu do Economie v roce 1998 jsem měl vzácnou možnost provést ve společnosti řadu pozitivních změn, které vyvrcholily jejím prodejem vydavatelství Respekt Media. Nyní se domnívám, že je ten pravý čas předat štafetu novému řediteli,“ uvedl Klíma.

Economia je největším vydavatelstvím v oblasti ekonomického a finančního tisku v České republice. Kromě Hospodářských novin a týdeníků Ekonom a Marketing & Media vydává dalších 18 titulů a provozuje přibližně 20 webových stránek včetně zpravodajského portálu iHNed.cz. Nepřímo ji většinově vlastní společnost Respekt Media a.s., kterou řídí český finančník a podnikatel Zdeněk Bakala, a Crossroads Capital Investments Inc., mezinárodní investiční skupina zaměřená na střední a východní Evropu.

Vydáno pod