Lovec nacistů Motl přechází z Novy do Českého rozhlasu

Praha – Reportér Stanislav Motl, který proslul mimo jiné hledáním válečných zločinců, opouští televizi Nova. Ta s definitivní platností zrušila investigativní pořad Na vlastní oči, kam dlouhá léta přispíval. Motl proto míří do Českého rozhlasu 2 - Praha, pro nějž bude připravovat nový pořad s názvem Stopy, fakta, tajemství. Informoval o tom server RadioTV.cz.

„Přestože už řadu let působím jako televizní reportér a dokumentarista, mou láskou vždycky bylo a je rádio. Jsem totiž jedním z milionů dalších lidí, kteří byli “odkojeni„ Československým rozhlasem,“ vysvětlil Motl jeden z důvodů svého stěhování z Barrandova na Vinohrady.

Pořad Stopy, fakta, tajemství, jenž je podle Motla inspirován stejnojmennou knihou, která vyjde během letošního roku, bude ČRo 2 – Praha vysílat každou sobotu ve 12:15. Repríza je pak naplánovaná na úterý v 17:30. Posluchači se mohou těšit například na pátrání po Češích, kteří dlouhá léta pomáhali unikat nejhledanějšímu nacistickému zločinci a architektovi holokaustu Adolfu Eichmannovi.

Řeč bude i o posedlosti některých nacistických pohlavárů po okultních a tajných naukách, včetně astrologie a magie. Pořad, který bude mít více než čtyřicet dílů, zavede posluchače i po stopách životního tajemství herce Karla Hőgera.

V nedávném rozhovoru pro server Digizone.cz navíc programová ředitelka ČT Kateřina Fričová uvedl, že v budoucnu by se na obrazovce veřejnoprávní televize mohly objevit Motlovy hodinové dokumenty.

Vydáno pod