Podívejte se, jak světové televize lákají na olympiádu

Praha - Olympijské hry jsou vždy jednou z nejsledovanějších akcí roku a nejinak je tomu i v případě zimní olympiády ve Vancouveru. Televize po celém světě se předhánějí nejen v aktuálních informacích, ale i v upoutávkách. A tak zatímco třeba britská pozvánka na sledování her hýří originalitou, v Číně je naopak slepená z několika nudných obrazů. A upoutávek je víc, podívejte se. Další informace nabízí internetový speciál zoh.cz.

Britská černobílá upoutávka BBC je zřejmě ze všech nejhezčí. Hlavní roli v ní hraje snowboardista, respektive sáňkař či hráč curlingu a gradující hudba z posledního alba kanadského zpěváka Michaela Bublého.

Čínská upoutávka tamní centrální televize je spíše takové promo-video, než že by přicházela s nějakým novým, originálním nápadem. Vidíme pohled na město, hory, provoz na silnicích, sportovní disciplíny, a to je vše. Tedy neurazí, ale ani nenadchne.

Klip australské televize NBN začíná optimisticky - grilováním na zahradě a prosluněným dnem. Najednou však začne lehce sněžit. A sněží i v dalších obrazech – na pláži nebo na australském venkově. Toho využijí tamní sportovci, od snowboardisty až po krasobruslařku, ke sportovním radovánkám. Inu, Vancouver 2010 očividně pobláznil i přírodu.

Upoutávka americké stanice NBC se zase snaží představit důležitá želízka v ohni. Nechybí tak sjezdařka Lindsay Vonnová, rychlobruslařská hvězda Apolo Anton Ohno, snowboardista Shaun White nebo snowboardistka Gretchen Bleilerová.

Německé veřejnoprávní televizi ARD, neboli Das Erste, se upoutávka povedla. Obyčejné lyžaře nebo kanadského jízdního policistu v ní na obloze překvapí mraky ve tvarech sportovců. A že je na co se koukat! Od sjezdaře, biatlonisty či skokana na lyžích až po rychlobruslaře.

Oficiální klip k olympiádě od Olympic Boradcasting Services můžete vidět i na obrazovkách České televize. Pozvánka ke sledování začíná krasobruslařkou točící se v barvách her, pokračuje hokejisty přes snowboardisty, rychlobruslaře či biatlonisty a sáňkaře až ke klasickým olympijským kruhům.