OVM tentokrát zaostří na zdravotnictví

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková se rozhodla zastavit restrukturalizaci zdravotních ústavů. Důvodem prý byl politický tlak. Nejen o tom bude kromě ministryně hovořit ředitel VZP Pavel Horák, prezident České lékařské komory Milan Kubek a přednosta Neurochirurgické kliniky Ústřední vojenské nemocnice v Praze Střešovicích Vladimír Beneš. Na řadu přijdou mimo jiné i otázky zdravotnických standardů a nadstandardů, regulační poplatky, atestace mladých lékařů nebo systém financování českého zdravotnictví.

V další části pořadu okomentuje poslanec a exministr životního prostředí Martin Bursík rezignaci ministra životního prostředí Jana Dusíka a situaci kolem elektrárny Prunéřov.

Na závěr přijdou na řadu problémy české dopravy. Václav Nestrašil z Ředitelství silnic a dálnic, Karel Feix, generální ředitel Kapsch ČR, a Petr Moos z Dopravní fakulty ČVUT budou mimo jiné diskutovat o financování výstavby silnic a dálnic, o dálničních známkách a jejich podobě, ekologické zátěži dopravních stav či o budoucnosti Státního fondu dopravní infrastruktury.     

Otázky Václava Moravce v neděli 20. března (zdroj: ČT24)