ČT nerozhodovala o termínech vysílání fotbalu a hokeje z Ostravy

Praha - Česká televize nemůže zabránit časovému překrývání dvou ostře sledovaných zápasů: fotbalové Gambrinus ligy a zároveň i play-off hokejové extraligy, které jsou v centru zájmu pražských a zejména ostravských fanoušků. Fotbalový zápas mezi Baníkem Ostrava a Slavií Praha proto dnes vysílá v přímém přenosu na ČT2 od 17:00 hodin, zatímco rozhodující zápas play-off hokejové extraligy mezi Vítkovicemi a Spartou Praha začne na ČT4 v 18:00 hodin.

Podle vyjádření šéfredaktora sportu ČT Otakara Černého se chtěla Česká televize dohodnout s vedením vítkovického klubu a posunout hokejový zápas na 20:00 hodinu, aby si fanoušci mohli vychutnat plnohodnotně oba zápasy. Byla však odmítnuta. Program fotbalové Gambrinus ligy je stanovený dlouho dopředu a Česká televize nemá žádnou pravomoc do něho zasahovat podle své potřeby či přání jejích diváků.

Respektovat však musí i požadavky hokejových klubů. „Termín sedmého utkání čtvrtfinálové série play-off v ledním hokeji si kluby stanovily bez našeho vědomí na pondělí, ačkoliv se původně počítalo s nedělí, takže se Česká televize ocitla v neřešitelné situaci,“ upozorňuje šéfredaktor sportu.

„Musíme si poradit, ačkoliv zvolené řešení někdy neodpovídá představám sportovních funkcionářů a fanoušků. Na hokejové zápasy má navíc Česká televize smlouvu, kterou musí dodržovat,“ rekapituluje Otakar Černý příčiny problémů, které mají někdy negativní odezvu ve sportovní veřejnosti.