Televize National Geographic bude vysílat v češtině

Praha - Televizní stanice National Geographic začne od dubna vysílat v České republice a na Slovensku v českém jazyce. Čeština nahradí stávající anglické znění s titulky u veškerých premiérových pořadů a programů v hlavním vysílacím čase včetně reklamních bloků. Podíl programů v českém jazyce se má každý měsíc zvyšovat, postupně budou do češtiny převedeny nové dokumenty. „Plníme tak přání mnoha desítek tisíc našich věrných diváků a jistě si tímto krokem získáme i mnoho dalších příznivců,“ uvedl regionální ředitel televize pro střední a východní Evropu Carlos Ortega.

Kromě českého jazyka si mohou diváci zvolit také anglickou zvukovou stopu. Volitelným parametrem budou české titulky. V původním anglickém znění s českými titulky zůstanou dosud nelokalizované pořady, tedy reprízy.

Programovou náplň kanálu National Geographic představuje především zábava složená z popularizované vědy, technologie, přírodní historie, archeologie a záhad přírody. V České republice sleduje stanici téměř jeden milion domácností, na Slovensku půl milionu domácností. Cílovou skupinu televize tvoří diváci od 16 do 59 let. 

Celosvětově vysílá National Geographic Channel do více než 320 milionů domácností ve 166 zemích a 34 jazycích. V Evropě má rozsah 43 milionů domácností ve 39 zemích s programy v 18 jazycích.