ČT byla oceněna za šíření satelitního signálu

Praha - Česká televize dostala ocenění za dlouhodobou spolupráci v oblasti šíření satelitního signálu. Své programy na něm divákům nabízí už od roku 1997. Cenu od společnosti Skylink převzal technický ředitel České televize Rudolf Pop. Česká televize využívá služeb společnosti Skylink k šíření svých satelitních programů. Jejich signál se tak dostává i k lidem, kteří nemají možnost přijímat programy pomocí pozemního příjmu. Satelitem se programy šíří také z technického důvodu.

„Signál České televize se právě pomocí Skylinku dostává ještě na některé vysílače na území České republiky,“ uvedl Pop.

Česká televize začala vysílát programy ČT1 a ČT2 pomocí satelitu 18. července 1997. „Česká televize od samého počátku vysílala a poskytovala své programy přes satelit Astra a nebýt České televize, tak by určitě nebyla platforma Skylink a určitě by ani nebylo takového úspěchu, kterého jsme dnes docílili,“ prohlásil ředitel společnosti Skylink Jaromír Glisník.

Reportáž Gabriely Ulvrové (zdroj: ČT24)

Rudolf Pop, technický ředitel ČT:

„Česká televize v celém tom období představovala vlastně jednoho z lídrů satelitní distribuce. Dnes i satelitní distribuce je zdrojem přenosu HD signálu a to je další velký přínos pro naše diváky.“

Pomocí satelitu vysílá Česká televize všechny své programy. Kromě prvního a druhého programu i zpravodajskou čtyřiadvacítku a sportovní čtyřku.

Rudolf Pop
Zdroj: ČT24