ABC News ve čtvrtek odvysílá svou ranní show z Prahy

New York - Americká televizní stanice ABC News ve čtvrtek při příležitosti podpisu nové americko-ruské smlouvy o snížení počtu jaderných zbraní odvysílá svou ranní show z Prahy. Její moderátor George Stephanopoulos také v českém hlavním městě natočí exkluzivní rozhovor s americkým prezidentem Barackem Obamou, který se bude vysílat v pátek. Z Prahy se ABC News přesune do Ruska. V pátek svou ranní show Dobré ráno Ameriko odvysílá z Petrohradu a v pondělí z Moskvy. Chystá se zaměřit na problémy „nového“ Ruska. Z jeho hlavního města pak v pondělí také nabídne rozhovor s ruským prezidentem Dmitrijem Medveděvem.

Pořad Dobré ráno Ameriko se ve Spojených státech vysílá každý všední den od 13:00 do 15:00 SELČ, obvykle ze studia na newyorském Times Square. Stephanopoulos, který je bývalým poradcem někdejšího prezidenta Billa Clintona a známým americkým novinářem, se jedním z jeho moderátorů stal loni v prosinci.



Historický podpis nové smlouvy mezi Ruskem a Spojenými státy v Praze bude zřejmě doprovázet značný zájem médií. Podle neoficiálních informací kvůli němu přicestuje více než tisícovka zahraničních novinářů.

Reportáž Terezy Kručinské (zdroj: ČT24)

Akreditace na pražský summit však nedostali všichni zájemci z řad novinářů. Smůlu měla například korespondentka španělského rádia v Berlíně, která chtěla o podpisu smlouvy psát přímo z Prahy.