ČT24 trhla minulý týden rekord ve sledovanosti

Praha - Rekordní množství diváků se ve 14. týdnu tohoto roku dívalo na zpravodajskou stanici ČT24. Celotýdenní podíl se poprvé přehoupl přes 4 procenta, když dosáhl hodnoty 4,03 procenta a tím i nového maxima. K nadstardnímu zájmu diváků přispěly především události spojené se summitem o jaderném odzbrojení v Praze, intronizací nového pražského arcibiskupa a také s tragickou leteckou havárií polského vládního speciálu v Rusku. Dobře si vedly i nedělní Otázky Václava Moravce s duelem Jiřího Paroubka a Petra Nečase a také web ČT24.cz, na který přišlo minulý týden nejvíce čtenářů v celé jeho historii.

Mimořádné vysílání související s leteckou katastrofou ve Smolensku, při níž zahynul polský prezident Lech Kaczyński a další přední představitelé polského státu, sledovalo v sobotu kontinuálně alespoň tři minuty 1 360 000 diváků.

ČT24 přitom zahájila mimořádné vysílání v 09:00 přímým přenosem z katedrály svatého Víta, kde byl uveden do funkce nový pražský arcibiskup a zemský primas Dominik Duka. Vzhledem k tragickému vyústění pádu polského vládního letadla byl přímý přenos z intronizace na ČT24 v 10:42 přerušen a přesunut na ČT2. Program ČT24 byl dán k dispozici mimořádnému zpravodajství z  místa, kde po 70 letech došlo k nové tragédii polského národa, který ztratil během několika okamžiků svého prezidenta a významnou část své současné elity.

Toto vysílání, jemuž věnoval program ČT24 vysílání v celkové délce 5 hodin a 46 minut, sledovalo v průměru 201 tisíc dospělých. Zasloužilo se o to pohotové zpravodajství doplněné stanovisky významných politických osobností (V. Klaus, V. Havel, G. Brown, A. Merkelová a další) či názory leteckých expertů a dalších odborníků.

Dobře si ve sledovanosti vedly v neděli 11. dubna i Otázky Václava Moravce, jejichž první část se stala nejsledovanějším vydáním od ledna 2009 a na ČT1 ji sledovalo v průměru tři čtvrtě milionu diváků. Druhá část Otázekodvysílaná na programu ČT24 se stala nejsledovanějším vydáním v celé své historii na ČT24. V pořadu se poprvé sešli volební lídři dvou nejsilnějších politických stran v zemi: předseda Jiří Paroubek (ČSSD) a lídr občanských demokratů Petr Nečas.

Otázky Václava Moravce
Zdroj: ČT24
Vydáno pod