Předvolební OVM z Olomouckého kraje

Již podruhé míří předvolební Otázky Václava Moravce na Moravu. Tentokrát do metropole Olomouckého kraje – do Olomouce, konkrétně do hotelu Sigma. V tomto kraji přišlo k volebním urnám při posledních parlamentních volbách v roce 2006 335 120 voličů a nejvíce mandátů zde získala ČSSD, celkem pět. ODS získala čtyři mandáty, KSČM dva a KDU-ČSL jeden. Pro zajímavost dodáme, že Strana zelených sice překročila pětiprocentní hranici, ale 18 398 hlasů jim zde na zisk mandátu nestačilo.

Hosty středečního Speciálu OVM, který začíná na ČT1 a ČT24 ve 21:00, budou krajští lídři politických stran, které ve dvou nezávislých sociologických průzkumech překročily pětiprocentní hranici. Za ČSSD vystoupí poslanec Miloslav Vlček, za ODS poslanec Ivan Langer, za KSČM poslanec Alexander Černý, za TOP 09 lékařka Jitka Chalánková, za Věci veřejné konzultantka Lenka Andrýsková, za KDU-ČSL náměstek hejtmana Pavel Horák a za stranu SPO-Zemanovci projektový manažer Radek Augustin. V debatě vystoupí i osobnost Olomouckého kraje, ředitel Muzea umění v Olomouci Pavel Zatloukal

Diskutovat se bude především o podpoře podnikatelů, nezaměstnanosti, dopravní dostupnosti, aktuální politické situaci a politické kultuře. Předvolební debata se koná za přítomnosti publika, vstup je volný až do naplnění kapacity sálu.