Novým šéfem ekonomiky LN bude Piskáček, Plesl jde do HN

Praha - Novým šéfem ekonomického zpravodajství v Lidových novinách a jedním ze zástupců šéfredaktora bude od 1. června Vladimír Piskáček. Ten byl dosud zástupcem šéfredaktora bezplatného deníku E15. Podle Piskáčka je jeho cílem „znovu postavit ekonomickou redakci“. „Plánovaná je obsahová změna celého Byznysu do té podoby, ve které bude schopen konkurovat Hospodářským novinám,“ řekl podle serveru Mediar.cz výkonný ředitel LN Dalibor Balšínek svým lidem. Dodal, že v „plné kondici“ by ekonomická rubrika Lidovek měla být od 1. září.

Do Hospodářských novin začátkem května nastupuje Jaroslav Plesl. Ten byl šéfem ekonomiky a zástupcem šéfredaktora LN do konce března, kdy z novin odešel. V HN bude působit jako reportér sekce Podniky a trhy. Podle informací Mediáře by Piskáček měl postupně nahradit Plesla v obou jeho bývalých funkcích v LN.

Domácí rubrika má v LN dvě sekce

Piskáček přijde v době, kdy se mění i složení dalších rubrik LN. Její páteční magazínovou přílohu Pátek LN povede místo Davida Shorfa dlouholetý redaktor Reflexu a spoluautor komiksu Zelený Raoul Dan Hrubý. Z téhož časopisu přichází do Pátku LN také Veronika Bednářová.

Domácí oddělení Lidovek se navíc rozdělilo na dvě sekce, politické zpravodajství a obecné zpravodajství. Šéfem první sekce je politický reportér Petr Kolář, obecné zpravodajství povede Vladimír Křivka, který nedávno přišel z Týdne.