Radním se nelíbí vulgarity v Ano, šéfe! Prima to zatím nekomentuje

Praha - Televize Prima zatím neřeší rozhodnutí Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), aby zjednala nápravu v případě porušení zákona v kulinářském pořadu. RRTV na svých internetových stránkách uvedla, že televize zákon porušila minulý týden odvysíláním pořadu Ano, šéfe! obsahujícím nadávky a vulgarismy. Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi, který podle radních nevhodné výrazy použil, je jejich rozhodnutí k smíchu.

„Čekáme, až nám bude doručeno jeho písemné vyhotovení, následně budeme postupovat dál. Cokoli komentovat je v tuto chvíli předčasné,“ řekla dnes mluvčí Primy Jana Kocová.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich se doporučení rady jen směje. „Pobavilo mě to. Nechci to ale vůbec řešit. Osobně je mi to jedno, nezajímá mě to,“ řekl Pohlreich. Zdůraznil, že žádné směrnice vydávané tímto orgánem se ho nijak netýkají. „Nemohu mluvit za televizi, ani za televizní produkty. To není můj problém. Já jsem 'najatá herečka'. Pořad jsem nevyrobil. Je to jen role,“ uvedl.

„Pokud ode mne bude někdo chtít tento pořad v tomto formátu, pak to budu dělat. Když ne, mohou to zakázat. Je to v pořádku,“ prohlásil Pohlreich. Dodal, že vulgarismy v televizním pořadu Ano, šéfe! nejsou slyšet. „Žádné sprosté slovo tam není, všechno je 'vypípané',“ vysvětlil. Připomněl, že pořad se vysílá rok a půl ve stejném formátu. „Pořad se týká oboru, který se lidí dotýká. Všichni chodí do hospody. Lidé mají šanci vidět, jak se v této zemi podniká, za jakých podmínek,“ dodal.