Projekt nového brněnského studia ČT zpracuje S-projekt plus

Brno - Projektovou dokumentaci k novému televiznímu studiu České televize v Brně-Líšni zpracuje zlínská společnost S-projekt plus. Informovala o tom mluvčí ČT Brno Hana Orošová. Firma vyhrála tendr, který veřejnoprávní televize vyhlásila loni v prosinci. Předpokládaná cena zhotovení dokumentace byla 21 milionů korun, celý projekt včetně stavby by měl stát zhruba 600 milionů Kč.

Do veřejné obchodní soutěže se přihlásilo sedm firem. Výběrová komise navrhla generálnímu řediteli ČT Jiřímu Janečkovi jako vítěznou firmu S-projekt plus, Janeček s tím souhlasil. Podle ČT se žádný z účastníků tendru proti výsledku neodvolal.

„Jednotlivé fáze projektové dokumentace budou dokončeny do poloviny roku 2011,“ uvedla Orošová. Nové studio by se tak mělo stavět od druhé poloviny příštího roku do poloviny roku 2013. Nové studio ČT v Brně bude stát v Líšni na pozemcích, které ČT loni na podzim koupila za 40 milionů korun od brněnského Zetoru. Výměra činí 17 000 metrů čtverečních. Podle představy ČT by nové studio mělo nabídnout mimo jiné zpravodajská studia, zázemí pro televizní techniku jako dílny, servis či archiv a nezbytné administrativní prostory. Součástí objektu bude podle plánu i plně variabilní multifunkční hala pro výrobu televizních programů.

Nyní sídlí televize ve dvou budovách v centru města, ty ale ne zcela vyhovují potřebám ČT. Budovy pocházejí z první republiky a dosud nebyly celkově rekonstruovány.

S-projekt plus vznikl v roce 1995. V minulosti pracoval či spolupracoval na projektech Úřadu práce ve Vyškově, Českého technologického parku v Brně, Městského úřadu v Luhačovicích, technologického parku CTP Invest v Modřicích u Brna či vozovny Dopravní společnosti Zlín Otrokovice.