Zpravodajská Tour připomněla 5. výročí vzniku ČT24

Praha - Zpravodajská stanice ČT24 si v těchto dnech připomíná pět let své existence. Při této příležitosti přivítal ředitel zpravodajství ČT Milan Fridrich na Kavčích horách v rámci akce Tour de zpravodajství novináře, aby je seznámil s minulostí, současností i s představami dalšího rozvoje první zpravodajské televize v Česku. Účastníci Tour se mohli v budově zpravodajství ČT podívat na technické zázemí stanice, která je svým zaměřením na českém trhu bezkonkurenční jedničkou.

Milan Fridrich připomněl nezbytnost neustálých technických inovací i skutečnost, že zpravodajství získalo po mnoha desetiletích, éře tištěných novin, rozhlasového vysílání i počátků televize, zcela nový a dynamický rozměr, který přinesl v éře digitalizace i nesrovnatelně větší konkurenci.

Zpravodajská ČT24 podle něho získala stabilní divácké zázemí a svou pozici neustále upevňuje. V dubnu dosáhla sledovanost této ryze zpravodajské a nekomerční stanice výjimečného čísla 3,31 %. Šéfredaktor zpravodajství Michal Petrov v této souvislosti upozornil, že zahraniční kolegové považují za maximum sledovanosti dosažení 2 %. Úspěchy ČT24 jsou podle Michala Petrova také oceněním práce kvalitního redakčního kolektivu, který stanici vtiskl nezaměnitelnou tvář.

Vizuální prezentaci spotů s inovativními prvky k 5. výročí ČT24 předvedl art director ČT24 Alan Záruba. Skutečnou a nevšední lahůdkou bylo na závěr setkání s novináři předvedení SNG vozu, který umožňuje přenos včasného a kvalitního zpravodajství prakticky odkudkoliv.