Archivní smršť „Velké politické retro“

Praha - ČT24 připravila na letošní léto unikátní projekt - Velké politické retro. Během července a srpna odvysílá celkem 28 politických pořadů z uplynulých let, které mapují největší politické a společenské události novodobé historie Československa a České republiky. Diváci se mohou těšit například na Debaty s Otou Černým, Co týden dal se Zuzanou Bubílkovou, Karanténu s Petrem Studenovským a Ladislavem Doležalem, Naostro s Milanem Šímou, Šponu s Jakubem Železným a samozřejmě na Otázky Václava Moravce. Retru bude patřit každý den v týdnu kromě soboty od 20:10 a provázet jím bude Jakub Železný.

Velké politické retro startuje na ČT24 ve středu 7. července. Otevře ho historicky první vydání pořadu Co týden dal. Diskuze, které tehdy neděli co neděli moderoval Otakar Černý se slovenským kolegou Jozefem Hübelem, vyvolaly ohromující ohlas a nebývalou sledovanost.


V chronologické linii pak budou následovat pořady o vzniku ČR 1. ledna 1993, kauze bývalého šéfa Centra kuponové privatizace Jaroslava Liznera či opoziční smlouvě po volbách v roce 1998. Nebudou chybět ani předvolební diskuze někdejších kandidátů na premiéra Miloše Zemana a Václava Klause nebo střety - dnes již bývalých vrcholných politiků - Mirka Topolánka a Jiřího Paroubka. Celý projekt zakončí 8. srpna repríza letošního předvolebního duelu Jiřího Paroubka s Petrem Nečasem.

Velké politické retro (zdroj: ČT24)

Všechny díly jsou dostupné v archivu iVysílání.

Celý projekt Velké politické retro vznikl z podnětu diváka, resp. fanouška interaktivního pořadu Hyde park Jana Chládka. Ten před časem ve svém facebookovém textu oslovil Českou televizi a navrhl takovou archivní přehlídku uspořádat. Nápad se zalíbil moderátorce a dramaturgyni Hyde parku Pavlíně Kvapilové, realizace námětu už pak byla jen otázkou několika týdnů.

Vydáno pod