Česko Slovenská SuperStar bude mít pokračování

Praha - Česko Slovenská SuperStar se dočká druhé řady. Televize Nova společně se slovenskou Markízou se dohodly, že ji uspořádají v příštím roce. K Martinovi Chodúrovi, vítězi první řady této mezinárodní pěvecké soutěže, se tak brzy připojí další česká nebo slovenská hvězda.

„Chceme pokračovat v realizaci společných přeshraničních projektů, které si diváci oblíbili natolik, že model převzaly i další televize na českém a slovenském trhu,“ uvedl ředitel Novy Petr Dvořák.

Televize Prima společně se slovenskou partnerskou stanicí Joj letos na podzim uvede soutěž Česko Slovensko má talent, k níž získaly licenci od společnosti FremantleMedia. Od stejné firmy nyní získaly licenci na soutěž SuperStar Nova s Markízou, které rovněž na podzim chystají další společný projekt na vyhledávání dosud neznámých talentovaných lidí nazvaný Talentmania.

V závěrečném finále prvního ročníku mezinárodní soutěže Česko Slovenská SuperStar porazil Martin Chodúr z Ostravy Miroslava Šmajdu z Košic. Student konzervatoře v oboru klarinet si vítězstvím zajistil exkluzivní smlouvu s šancí oslovit český a slovenský trh a roční televizní kontrakt v hodnotě 100 tisíc eur (asi 2,6 milionu korun). Debutové album Let's Celebrate vydal v červnu, deska po tři týdny vévodila české hitparádě nejprodávanějších alb.