Extrémní rybář Vágner vystoupil v populární americké talk show

Praha - Český extrémní rybář a cestovatel Jakub Vágner zavítal do populární americké talk show moderátora Jaye Lena. Moderátor ho v nadsázce označil za „prvního českého rybáře“ v historii svého pořadu. Vágnera si do své show pozval, protože se tento týden začala ve Spojených státech vysílat nová série pořadu Fish Warrior natočená pro dokumentární kanál National Geographic, v níž se Vágner vydává na lov obřích druhů ryb v Jižní Americe a Africe.

Vágner usadil jednoho z nejpopulárnějších amerických moderátorů hned v úvodu jejich rozhovoru. „Asi před týdnem jsem byl uprostřed kanadské řeky Fraser a držel jsem v rukou obrovského bílého jesetera. Moje producentka mi řekla, že pro mne má úžasnou zprávu, že budu v show Jaye Lena. Já jí na to řekl: 'Víš, John Lennon už dávno zemřel,'“ usmíval se Vágner.  

Spolu s Vágnerem se v páteční Lenově show objevila hvězda snímku Precious Gabourey Sidibe a komik Mike Vecchione. V minulosti se mezi tisíci hosty show, jež se vysílá každý všední den, objevil například i americký prezident Barack Obama nebo zpěvák Michael Jackson.

Reportáž Adama Kautského (zdroj: ČT24)


Vágner je hlavní postavou nových dílů dokumentárního pořadu Fish Warrior, v němž ho diváci sledují při dobrodružném lovu obřích sladkovodních ryb. Jako první viděli při pondělní premiéře nové rybolovy v pralesích Amazonie, kam se Čech vydal za arapaimou gigas. Úlovkem o váze 154 kilogramů se mu podařilo překonat vlastní rekord z roku 2008, kdy z řeky vytáhl arapaimu o váze 130 kilogramů.

Ve druhém dílu se v Ekvádoru na řece Napo pouští za piraíbou. I zde se mu před očima kameramanů amerického štábu povedlo překonat další vlastní rekord ulovením exempláře o hmotnosti 215 kilogramů pouze pomocí prutu a navijáku. Třetí díl diváky zavede do Keni k jezeru Turkana za nilským okounem.