Otázky Václava Moravce s Jiřím Paroubkem

Hostem první části pořadu bude poslanec PS PČR a bývalý premiér a předseda strany Jiří Paroubek (ČSSD). Zhodnotí výsledky voleb s časovým odstupem, volební kampaň, chyby ČSSD, současnou politickou situaci, koaliční smlouvu a vládní prohlášení, situaci uvnitř ČSSD, směřování strany a přípravu na jarní sjezd, kandidáty na předsedu a přípravu na komunální a senátní volby.

O součinnosti ministerstva zdravotnictví s VZP, eventuálním snižování počtu zdravotních pojišťoven, spolupráci s Českou lékařskou komorou a dalšími profesními organizacemi ve zdravotnictví či budoucnosti regulačních poplatků budou hovořit ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09), hejtman Středočeského kraje a stínový ministr zdravotnictví David Rath (ČSSD) a prezident Svazu zdravotních pojišťoven Ladislav Friedrich.

Hostem další části pořadu bude policejní prezident Oldřich Martinů. Hlavní témata diskuze budou rozpočtové škrty, vliv na fungování policie, protesty odborů, personální změny ve vedení policie, reforma policie, eventuální vznik nových útvarů (finanční policie) nebo změny v bodovém systému.

Vydáno pod